Väcka, formatgeria tradicional amb valors de segle XXI

Vivim en un context d’emergència climàtica i sanitària que ens convida a pensar nous paradigmes que s’adaptin a les necessitats de present. L’alimentació és una de les indústries que més impacte té sobre el medi ambient i la salut de les persones.

Väcka va néixer amb el Maxime Bonifacei l’Ana Luz Sans amb l’objectiu de crear substituts vegetals de qualitat pel formatge que respectin les tradicions d’elaboració i facilitin la transició cap a una dieta més sostenible, saludable i ètica.

“Vam començar el procés de Netmentora sent a 5 persones i avui som 10”

Maxime Boniface, Co-founder Väcka i membre Netmentora 

El formatge ofereix una àmplia gamma de sabors. Cada vegada hi ha més oferta i demanda de productes d’origen vegetal, i per Väcka és important mantenir la cultura formatgera en el paradigma. El seu compromís és accelerar aquesta transició amb un producte d’alta qualitat, ingredients ecològics, amb baix impacte en la seva producció, que no deixi enrere les valuoses tradicions d’elaboració del formatge, que inclouen la fermentació i maduració dels mateixos, sinó les que s’adapti al context actual amb una visió ecològica i holística.

“En Netmentora, hem aconseguit validar la nostra visió amb representants d’altres empreses i indústries que ens van aportar la seva visió i això ha resultat totalment enriquidor, ja que el procés d’emprendre moltes vegades pot ser esgotador i creiem que en aquest sentit és molt important sentir-se acompanyat”

Ana Luz Sanz, Co-founder Väcka i membre Netmentora 

Actualment, el Maxime i l’Ana Luz afronten el repte de consolidar la seva empresa i des Netmentora l’acompanyarem en aquest procés. Un procés en el qual, fins ara, ha comptat especialment amb el suport de Miriam Pujol Consejera Delegada Calaf Grup, Yolanda Tarango, Fundadora Barcelona Mentoring, i amb el suport dels membres de la xarxa, qui al llarg d’aquest temps han anat aportant la seva experiència per sumar en la consolidació de Väcka.

A la seva disposició, l’accés a la major xarxa EU de líders empresarials sense cost. Una oportunitat on evolucionar Väcka i la seva xarxa de contactes, a el temps que envoltar-se de persones que comparteixen experiència per créixer professionalment, consolidar empresa i ocupació, i fomentar un emprenedoria sostenible.

Durant aquests propers 2 anys a la xarxa, el Maxime i l’Ana Luz volen seguir professionalitzant les diferents àrees de la seva empresa. Apostaran fortament per la innovació amb l’objectiu de tenir un gran impacte en el mercat i en la vida de les persones per ser una marca de formatges vegetals referent en qualitat i valors a Espanya.

Processar els productes respectant els processos tradicionals amb l’afany de transformar-los en un aliment millorat, tant en qualitat com nutricionalment, generant impacte positiu en tots els passos.

Servir com a eina per ajudar les formatgeries tradicionals que utilitzen matèria primera d’origen animal a fer un pas cap a una transició de proteïna verda.

Ser referents com a marca de formatges vegetals amb un fort aportació innovador oferint una línia de productes de baix impacte, saborosos i accessibles.