BERDAC és…

El primer dispensador intel·ligent de medicaments que evita oblits i errors dels pacients a l’hora de seguir el seu tractament mèdic.

 

Què et va portar a aplicar per accedir a Netmentora?

Durant la meva etapa a l’Administració Pública vaig participar de moltes xerrades i presentacions on compartíem les nostres experiències (preferiblement ressaltant els errors).

Així, fa alguns anys, juntament amb altres companys amb la mateixa motivació per aprendre, vam crear una mena de comissió informal on compartíem coneixements de manera regular.

Quan vaig conèixer Netmentora, la seva filosofia i els seus objectius vaig pensar que era una cosa fantàstica que naixés dins el món emprenedor. Directius, propietaris d’empreses, professionals amb una trajectòria increïble ajudant desinteressadament a persones que estan començant … i que han equivocar molt i ràpid per poder triomfar!

Sens dubte, després d’aquests mesos de compartir idees en aquest procés de selecció, les meves impressions s’han vist reforçades: tanta experiència junta a la teva disposició no té preu!

 

  • Què es perd el món si la teva empresa no existís?

Una de cada dues persones adultes en els països occidentals pateix una malaltia crònica. La majoria són gent gran (prop d’un 84% dels 240 milions de persones) que sovint viuen soles.

De mitjana, cada un d’elles hauria de prendre 2.200 pastilles a l’any, però donat les seves circumstàncies personals, un 60% no ho fa correctament i, per tant, es considera que no és adherent al seu tractament mèdic. Això acaba per provocar:

  1. El 10% de tots els ingressos hospitalaris
  2. Un sobre cost de 465.000 milions d’euros als sistemes sanitaris
  3. 000 morts prematures evitables

Amb la nostra solució hem aconseguit que el 86% dels nostres pacients siguin altament adherents, és a dir, que es prenguin almenys el 90% dels seus medicaments de manera satisfactòria.

La conseqüència més immediata? Que el seu risc d’hospitalització disminueix a la meitat i, per tant, milloren la seva salut i la tranquil·litat dels seus éssers estimats.

 

  • Com vas decidir iniciar aquesta aventura empresarial?

Fa 2 anys li van diagnosticar Alzheimer a la meva mare. De seguida ens vam adonar que ella sola no podria organitzar tanta mediació i menys recordar-se de prendre-. Després d’un incident greu done la meva mare va haver d’ingressar a l’hospital per haver-nos equivocada en unes dosis, vaig decidir que havíem de buscar una solució. Per molt que vaig buscar no vaig trobar cap producte que li permetés a ella ser més autònoma i a nosaltres estar segurs que seguia correctament el seu tractament.

Davant d’aquesta situació, vam decidir estudiar el problema des d’una perspectiva tècnica i de negoci. El resultat va ser que trobem 4-5 competidors als Estats Units que estaven començant, i que tecnològicament no era una cosa tan complexa. Així doncs, el meu equip i jo vam nostra passió i la nostra experiència en enginyeria, informàtica, màrqueting i comercial per desenvolupar una solució senzilla, però completa.

 

  • Has creat alguna empresa anteriorment?

Sí, el 2015 vaig crear una consultora d’Internet of Things. I en 2016 vaig participar com CFO d’una altra startup que sumava un vessant industrial amb la de IOT, que tenia un peu a Espanya i un altre a USA.

 

  • On veus la teva empresa en els pròxims 2-3 anys?

Sempre m’he considerat una persona ambiciosa però realista: peus a terra i mirada llarga. En els propers anys volem créixer a Europa (començant per França i Alemanya) i els Estats Units. Necessitem crear un equip compenetrat i multidisciplinari (vendes, logística, enginyeria, informàtica, atenció al client, etc.) que organitzi tots dos mercats, però també un equip directiu compromès i capacitat per coordinar aquesta forta expansió.

 

  • Un somni…

El meu somni és que es trobi una cura per l’Alzheimer, una malaltia que devasta als malalts i les seves famílies.

Sé que jo no tinc aquestes capacitats, però penso que el meu equip i jo hem creat un producte que pot ajudar a molta gent i que, si dóna beneficis, ens permeti col·laborar amb la investigació per eradicar aquesta malaltia.