Groots neix perquè hi ha una manera de conrear millor que l’agricultura tradicional” amb aquesta afirmació arriben a Netmentora Carlos Gómez, Alessandro Calcagno, Joaquim Bas i Albert Gombau, fundadors de Groots.

Hem parlant amb ells per conèixer aquesta empresa de cultiu local i sostenible que aspita a revolucionar l’agricultura tradicional i ser un moviment per la sostenibilitat i els productes de proximitat.

 

Groots és …

A Groots, hem desenvolupat un innovador mètode de cultiu vertical. El nostre objectiu és oferir verdures, herbes aromàtiques i flors comestibles conreades de manera local i sostenible.

La nostra solució de cultiu aborda els problemes que dificulten l’adopció massiva del cultiu hidropònic. Hem aconseguit mantenir tots els avantatges del cultiu hidropònic pel que fa a l’agricultura tradicional (qualitat, sostenibilitat, productivitat, eficiència, estalvi de recursos …) ia més hem aconseguit reduir l’elevada inversió inicial i els requeriments de mà d’obra.

Què us va portar a aplicar per accedir a Netmentora?

A Netmentora vam acudir principalment per rebre l’acompanyament dels socis. Durant l’etapa d’estudi hem fet canvis molt importants en pràcticament tots els aspectes de l’empresa arran de les reunions amb els socis. Esperem poder col·laborar amb més membres de Netmentora i seguir modelant el nostre projecte durant la fase d’acompanyament.

Què es perd el món si la teva empresa no existís?

Groots neix perquè hi ha una manera de conrear millor que l’agricultura tradicional. El nostre interès pels processos naturals i l’ús eficient de recursos ens ha portat a desenvolupar un sistema de cultiu assequible, sostenible i molt eficient. Gràcies a aquest sistema podem oferir verdures i herbes aromàtiques fresques, sense pesticides, de fora de temporada i de la màxima qualitat.

Com vau decidir començar aquesta aventura empresarial?

El punt d’inflexió va ocórrer quan es van ajuntar nostre creixent interès pel cultiu hidropònic amb les ganes de començar una empresa d’acord amb els nostres valors, un projecte diferent als nostres respectius treballs previs en què creguéssim de veritat.

Teniu experiència emprenent anteriorment?

L’Albert i Alessandro ja havien emprès abans. En el cas d’Albert, actualment és franquiciat de Nostrum i és propietari d’una empresa de Nostrum i és propietari d’una empresa de mobles de disseny. En el cas d’Alessandro, va fundar fa 2 anys 1 ecommerce de roba masculina.

On veieu la vostra empresa en els propers 2-3 anys?

En els propers 2 anys esperem ser els referents del cultiu urbà a Barcelona. Per això crearem granges urbanes, on conrearem una àmplia varietat de verdures i herbes aromàtiques. També desenvoluparem una marca que serà reconeguda per la qualitat i la sostenibilitat dels nostres aliments. El nostre projecte estarà format per especialistes de cultiu i un equip comercial que cregui en el producte i en la manera de cultivar-lo.

Un somni …

El nostre somni és ser la punta de llança d’un moviment per la sostenibilitat i els productes de proximitat. Ens agradaria liderar la transformació d’espais urbans a zones de conreu, produint aliments saludables tant per al consumidor com per al planeta. Veiem el nostre mètode de cultiu com la manera més lògica de produir aliments; ens acostem al consumidor, reactivem el cultiu a la ciutat i reduïm l’impacte en el medi ambient. Per això, volem veure com la nostra idea creix i ajuda a millorar la qualitat de vida de tot aquell que es creui amb Groots.