Hem preparat algunes preguntes per conèixer millor a Roc Viñas, fundador de Citring, que acaba d’accedir a la xarxa Netmentora com premiat:

CITRING és…

Una start up del sector de l’electrònica de consum ubicats a Barcelona. El nostre objectiu principal a curt termini és desenvolupar un nou concepte de espremedora que simplifiqui de forma radical el procés per fer suc de cítrics en l’entorn domèstic.

 

  • Què et va portar a aplicar per accedir a Netmentora?

La qualitat dels empresaris que formen part de la mateixa i les ganes de donar suport de forma desinteressada projectes joves en etapes molt inicials. Crec que aporten un punt de vista completament extern, però que ve avalat per trajectòries super potents, i que sens dubte, ens ajuda a obrir el nostre camp de visió per prendre decisions amb millors garanties d’èxit.

  • Què es perd el món si la teva empresa no existís?

Al vertical dels espremedores domèstics de cítrics no hi ha hagut cap tipus d’innovació en les últimes dècades així que sense Citring, la gent que no fa servir els espremedores tradicionals per falta de temps haurà de seguir comprant el suc acabat d’esprémer en bars o establiments similars a un preu molt elevat o consumint un suc embotellat, que no té res a veure.

  • Com vas decidir iniciar aquesta aventura empresarial?

Sempre em va semblar curiós el car que era el suc de taronja acabat d’esprémer en els bars, cafeteries i similars, però així i tot la quantitat que s’arriba a vendre. Comencem a avaluar el mercat, i ens vam adonar, que existia tota una indústria amb dos verticals super potents el suc embotellat i el suc espremut en bars i similars, que mouen un volum de negoci molt rellevant però que estan lluny de ser la solució òptima , ja que el client o paga el producte massa car o obté un producte que poc té de natural i fresc.

Validem de forma intensiva l’oportunitat, i vam veure clar que una bona forma de solucionar-la era crear un nou concepte de espremedora domèstic que faci el procés molt més simple, així que ens hi vam posar.

  • Has creat alguna empresa anteriorment? 

No directament però em vaig incorporar a l’equip directiu d’una start up del camp de les tecnologies mèdiques en el moment que es va crear. Allà fèiem tecnologia molt puntera, aplicant intel·ligència artificial al diagnòstic per imatge per a poder predir millor malalties dels fetus. Vaig estar 8 anys en aquesta empresa, i vaig poder ser part activa del tot el procés des de la idea al llançament del primer producte, passant per la definició de l’estratègia de protecció intel·lectual i finançament. L’empresa la va fundar una metge que és una eminència mundial en aquest sector, i va ser un gran referent per a mi.

  • On veus la teva empresa en els pròxims 2-3 anys?

Consolidant el nostre primer producte com a referent en el segment dels espremedores domèstics, i treballant en nous productes que facilitin el preparat d’alimentació saludable en l’entorn domèstic. Els nostres referents són projectes com iRobot o Nespresso, que amb un primer vertical de producte molt disruptiu, han pogut fer-se lloc molt rellevant en el sector de l’electrònica de consum.

  • Un somni…

A nivell professional, fer d’Citring una empresa referent en el sector, on puguem aplicar la nostra filosofia i valors, demostrant que hi ha formes més sostenibles de fer grans negocis, i que amb esforç tot és possible.

En el camí, vull ajudar també al fet que tots els empleats i col·laboradors que ens permetin assolir els nostres objectius, puguin aconseguir també els seus somnis. Els somnis, si són compartits són molt millors!